skip to Main Content

De oceaan rond São Jorge is fantastisch. Het heldere blauwe water met uitzicht op de prachtige groene bergen van de eilanden is spectaculair. Je kunt vanaf Pico (Lajes) met een officiële “whalewatch” organisatie  voor een tocht van 3 uur de zee op. Zelf varen wij met onze boot ongeveer 10 tot 12 keer per jaar rond één van de eilanden São Jorge, Faial, of Pico. Helaas mogen we van de Azoriaanse overheid alleen met familie en vrienden het water op, niet met gasten die ons huis huren. Wij varen alleen als de zon schijnt en de zee vlak is. Dan zie je het meest.

Dolfijnen

Regelmatig zien we grote groepen dolfijnen, soms in groepen van meer dan 100 dieren. Gevlekte dolfijnen, gewone dolfijnen en tuimelaars zien we het meest. Met sommige van deze dolfijnen kun je het water ingaan, maar iedere groep reageert anders. Soms geven ze, door direct weg te zwemmen, aan dat ze je aanwezigheid niet op prijs stellen. Of ze vormen een dolfijnenbol onder je, een verdedigende houding. Dan vertrekken we meteen weer en laten ze verder met rust. Maar vaak zijn dolfijnen erg nieuwsgierig en komen ze tot op enkele meters naar je toe. Ook als we varen komen ze van ver naar onze boot om met ons mee te zwemmen. Het mee zwemmen vinden ze kennelijk erg leuk. Vanaf de boot kun je dan goed oogcontact hebben. Een aantal keren per jaar komen we gestreepte dolfijnen, grampers en grienden tegen. Gestreepte dolfijnen zijn vaak schuwer dan de andere soorten.

Potvissen

Op de helft van onze tochten, vooral in augustus en september, komen we potvissen tegen. Soms zien we een potvis uit het water springen. Op één middag zagen we 12 potvissen tussen Faial en São Jorge, waaronder jonge dieren van verschillende leeftijd. Ze waren erg relaxed en voelden zich duidelijk niet door ons gestoord. In voorgaande jaren zagen we een grote groep van ongeveer 50 zwarte zwaardwalvissen en een springende Noord Atlantische butskop walvis, van ongeveer 14 meter. Bijna ieder jaar komen we vooral in april, mei en juni, vinvissen tegen. We zagen vinvissen van 24 m lang. Regelmatig zien we een flits van de schuwe dwergvinvis.

Rondje Pico

Ook vanaf de kust zie je met helder weer en een vlakke zee regelmatig dolfijnen en walvissen. We zien ze soms vanaf ons terras  en hebben zo al drie keer orka´s gezien. Eén van deze keren vielen orka’s dolfijnen aan.

Naast walvissen en dolfijnen zien we regelmatig valse karet schildpadden, witte haaien, hamerhaaien, tonijnen en andere grote vissen en vliegende vissen.

Bookings

M T W T F S S
Laden...
<< Vorige | Volgende >>
  1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30  
Back To Top