skip to Main Content

De oceaan rond São Jorge is fantastisch. Het heldere blauwe water met uitzicht op de prachtige groene bergen van de eilanden is spectaculair. Je kunt vanaf Pico (Lajes) met een officiële “whalewatch” organisatie (Espaço Talassa in Lajes op Pico is de beste)  voor een tocht van 3 uur de zee op. Zelf varen wij met onze boot ongeveer 10 tot 12 keer per jaar rond één van de eilanden São Jorge, Faial, of Pico. Helaas mogen we van de Azoriaanse overheid alleen met familie en vrienden het water op, niet met gasten die ons huis huren. Wij varen alleen als de zon schijnt en de zee vlak is. Dan zie je het meest.

Film van dolfijnen onder water 15 MB – 1 minuut 26 seconden

Regelmatig zien we grote groepen dolfijnen, soms in groepen van meer dan 100 dieren. Gevlekte dolfijnen, gewone dolfijnen en tuimelaars zien we het meest. Met sommige van deze dolfijnen kun je het water ingaan, maar iedere groep reageert anders. Soms geven ze, door direct weg te zwemmen, aan dat ze je aanwezigheid niet op prijs stellen. Of ze vormen een dolfijnen-bol onder je, een verdedigende houding. Dan vertrekken we meteen weer en laten ze verder met rust. Maar vaak zijn dolfijnen erg nieuwsgierig en komen ze tot op enkele meters naar je toe. Ook als we varen komen ze van ver naar onze boot om met ons mee te zwemmen. Het meezwemmen vinden ze kennelijk erg leuk. Vanaf de boot kun je dan goed oogcontact hebben. Een aantal keren per jaar komen we gestreepte dolfijnen, grampers en grienden tegen. Gestreepte dolfijnen zijn vaak schuwer dan de andere soorten.

Op de helft van onze tochten, vooral in augustus en september, komen we potvissen tegen. Soms zien we een potvis uit het water springen. Regelmatig zie je groepen van 12 dieren van verschillende leeftijd in het Canal do São Jorge . Ze zijn meestal erg relaxed en voelen zich duidelijk niet door ons gestoord.

Film potvisjes
20 MB – 32 seconden

Film potvissen 1
34 MB – 43 seconds

Film potvissen 2
29 MB – 42 seconds

In voorgaande jaren zagen we  groepen van ongeveer 50 zwarte zwaardwalvissen en (springende) Noord Atlantische butskop walvissen .

Bijna ieder jaar komen we vooral in april, mei en juni, vinvissen tegen. We zagen vinvissen van 26 m lang. Regelmatig zien we een flits van de schuwe dwergvinvis.

Film Noordse vinvis 1
48 MB – 35 seconden

Film Noordse vinvis 2
22 MB – 41 seconden

Film Noordse vinvissen 3
5MB – 32 seconden

Ook vanaf de kust zie je met helder weer en een vlakke zee regelmatig dolfijnen en walvissen. We zien ze vaak vanaf ons terras  en hebben zo ook groepjes van orka´s gezien. Eén van deze keren vielen orka’s dolfijnen aan.

Naast walvissen en dolfijnen zien we regelmatig valse karet schildpadden, witte haaien, hamerhaaien, tonijnen en andere grote vissen en vliegende vissen.

Bookings

M D W D V Z Z
Laden...
<< Vorige | Volgende >>
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Back To Top