skip to Main Content

1. Punta d’ Esperanca
Je loopt tussen en over de vulkaantoppen van São Jorge naar een hoogte van 1050 meter. Bij helder weer heb je een prachtig uitzicht op Pico, Faial, Graciosa, Terceira en natuurlijk op São Jorge. Vooral het uitzicht over de oostkant met de vele kraters, en op Manadas, São Antonio, en op Norte Grande is mooi. De tocht duurt ongeveer 3 uur en kent weinig hoogteverschillen.

2. Serra do Topo – Fajã do Santo Cristo – Fajã dos Cubres
Dit is één van de meest beroemde wandelingen op de Azoren. Je begint op 700m en daalt door een mooie vallei af naar Fajã do Santo Cristo. Je kunt daar wat eten en drinken in een restaurant en eventueel zwemmen. Vandaar loop je naar Fajã dos Cubres over een quadtrack. In augustus is het aantal quads voor wandelaars nogal vervelend. Maar desondanks is ook in augustus deze wandeling zeer de moeite waard. De tocht duurt ongeveer 4,5 uur en is (met bergschoenen) gemakkelijk te doen.

3. Fajã dos Vimes – Lourais – Fajã de São João
Goede gemarkeerde paden door bossen, met mooi uitzicht op zee. Je loopt langs de steile kust van Fajã dos Vimes langs een goed onderhouden en goed gemarkeerd wandelpad 400m omhoog naar het dorpje Lourais. Daarbij passeer je enkele watervallen. Van Lourais daal je via een wandelpad af naar Fajã de São João. Dit is een erg mooie wandeling. In Fajã de São João kun je zwemmen en er is daar een café met terras. De tocht duurt ongeveer 3 uur. Wandelschoenen en lange broek zijn handig. Je kunt een taxi organiseren om je terug van fajã de São João naar Fajã dos Vimes te brengen.

4. Fajã d’Além
De wandeling begint bij het dorpje Santo Antonio aan de noordzijde van het eiland. Je daalt over een steil bospad met uitzicht op het eiland Graciosa van 450m af naar Fajã d’Alem. Vandaar klim je over een ander pad weer omhoog naar Santo Antonio. Je ziet mooie bossen, veel bijzondere planten en mossen. De tocht duurt ongeveer 3 uur op een redelijk goed pad. Bergschoenen en lange broek zijn noodzakelijk.

5. Punta Rosais
Vanaf het park Setes Fontes (met mooie boomvarens) loopt er een rechte onverharde weg naar de westpunt van het eiland, Punta Rosais. Die is 5 km en wat saai om te lopen. Maar na ongeveer 2,5 km is er een weg naar links. Bij dit kruispunt kun je je auto parkeren. De weg gaat langs kliffen van meer dan 400 m hoog met een spectaculair uitzicht op Pico, Faial en Graciosa. Vandaar loop je via de oude verlaten vuurtoren naar de punt van het eiland, en terug naar de auto. De tocht duurt ongeveer 2 uur.

6. Faja de Joäo Diaz
Je loopt vanaf de klif op 400m via een steil wandelpad naar beneden, naar Fajã do João Diaz, een kleine boeren gemeenschap. Bij rustige zee kun je hier goed zwemmen en snorkelen. Je kunt er niets kopen, maar als je geluk hebt wordt je uitgenodigd voor een glas wijn. En nog een, enzovoort. Onderweg heb je een mooi uitzicht op Graciosa. De tocht duurt ongeveer 2 uur.

7. Santo Antão
Vanuit het dorpje Santo Antão lopen er diverse onverharde wegen langs de kust, met mooie watervallen en een mooi uitzicht op Pico. Deze wandeling biedt naast bijzondere landschappen een duidelijk beeld van het boerenleven op de Azoren. Je loopt ongeveer 250 m naar beneden en weer omhoog. De tocht duurt ongeveer 2 uur.

8. Bronnengebied op de Serra do Topo.
Voor deze wandeling is begeleiding aan te raden. Het begin van het pad is moeilijk te vinden en wordt na enkele kilometers vrijwel onzichtbaar. Het is een erg nat gebied met bijzondere vogels, mossen en planten. Overal ontspringen beekjes. Uiteindelijk bereik je een klif op 800 m hoogte. Vandaar kijk je door een dicht beboste valei naar zee. In de vallei ligt (niet zichtbaar) ergens het moeilijk te bereiken verlaten dorpje Entre Ribeiras. Dat dorpje is in het verleden na heftige aardbevingen verlaten. Er bestaat een risico dat je hier verdwaalt. De tocht duurt ongeveer 4 uur.

9. Verlaten dorpen noord – oostzijde.
Voor deze wandeling is begeleiding aan te raden. Je gaat naar moeilijk te bereiken verlaten dorpjes (o.a. Entre Ribeiras en Sanguinhal) op de berghelling en in zwaar beboste valleien aan de noord – oost zijde. We hebben na 11 jaar (in 2008) eindelijk een pad gevonden. De tocht duurt ongeveer 8 uur. Het is een zware, moeilijke tocht. Je ziet mooie bossen, veel bijzondere planten en mossen, veel vogels, en oude ruines. Je hebt mooie uitzichten op Terceira en Graciosa. Er bestaat een risico dat je hier verdwaalt.

10. Terreiros – Santa Barbara – Porto Manadas – kust – Terreiros
Je loopt vanuit ons huis via de verharde weg naar Santa Barbara, een kerkje bij het haventje Porto Manadas. Santa Barbara heeft één van de mooiste Azoriaanse oude kerkjes. In Porto Manadas kun je goed zwemmen en snorkelen. Er is geen terras of winkel. Vanaf de haven kun je een stukje langs de kust naar het westen lopen. Daar zijn mooie lavakusten. Vandaar loop je weer terug naar het huis. De tocht duurt ongeveer 3 uur.

11. Terreiros – Fajã das Almas – Terreiros
Je loopt vanuit ons huis via de verharde weg naar Manadas, ongeveer 300 m omhoog. Je hebt hier mooi uitzicht op Pico. Vandaar daal je via de bosrijke en steile verharde weg af naar Fajã das Almas. Daar is een restaurantje met een terras. Je kunt er goed zwemmen en snorkelen. Vanaf de fajã loop je weer dezelfde weg omhoog naar Manadas, en verder terug naar ons huis. De tocht duurt ongeveer 3 uur.

12. Terreiros – Urzelina
Vanuit ons huis loop je 130 m naar Porto Terreiros, en vandaar via de geteerde kustweg met mooie lavarotsen naar Urzelina. In Porto Terreiros is een terrasje, en in Urzelina zijn er meerdere. ’s Avonds rond 11.00u hoor je de cagarro’s (Noord Atlantische Pijlstormvogel) luid communiceren als ze aan land komen. Tussen Terreiros en Urzelina zijn er een aantal bijzonder goede snorkelplaatsen. Je loopt in ongeveer 15 minuten van Terreiros naar Urzelina.

Algemeen
We raden aan om een auto te huren. Met een huurauto kun je op São Jorge prachtige tochten maken. Het eiland is groot genoeg om verschillende dagtochten met de auto te maken, waarbij je zeer verschillende landschappen ziet. Omdat het eiland voor meer dan 30% boven 700m ligt, heb je erg mooie uitzichten. Er zijn voldoende verharde wegen en op sommige onverharde wegen kun je ook met je huurauto komen. Ook voor het maken van de wandelingen 1 t/m 9 is het handig om een auto te hebben.

Zwemplekken
Er zijn mooie zwemplekken in Porto Terreiros (130 meter van het huisje), in een baaitje ten westen van Urzelina, in Porto Manadas, bij Velas, bij Fajã Grande, baaitje bij Fajã Santo Amaro, de haven van Calheta, Fajã d’Ouvidor, en Punta do Topo. Bij Porto Terreiros, Urzelina, Velas, Fajã Grande, Calheta, Fajã d’Ouvidor kun je een terrasje nemen. Als de zee vlak is kun je ook op veel andere plekken gemakkelijk de zee in.

In Fajã Grande is een mooie beschutte baai in het lavagesteente met een erg smalle ingang naar de oceaan. Als er hoge golven zijn, is dit een goede zwemplek en je kunt er prima snorkelen (met lekker campingterras voor een biertje en een snack). Ook in Velas, Punta do Topo en Fajã d’Ouvidor zijn natuurlijke beschutte baaitjes.

Bookings

M D W D V Z Z
Laden...
<< Vorige | Volgende >>
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Back To Top