skip to Main Content

São Jorge is een eiland voor mensen die van rust en van natuur houden. Het is nog vrij ongerept en je kunt er in alle rust prachtige wandelingen maken langs paden die ook door de boeren gebruikt worden om hun fajãs te bewerken.

Het eiland heeft een lengte van 56 km, een breedte van 8 km, en heeft bergen tot 1050 m hoogte, met veel kraters. Het eiland is heel groen en bloemrijk, met karakteristieke plaatsjes langs de kust. Het heeft prachtige uitzichten en je kunt er goed vogels observeren.

Een actieve vakantie is ook mogelijk. Er zijn veel mogelijkheden om een boot te huren en daarmee de oceaan en het eiland beter te verkennen. Rond de eilanden leven veel walvissen, dolfijnen en andere zeedieren. Er zijn uitstekende plekken om te snorkelen en te duiken omdat het water erg helder is. Op www.aventour.pt vind je mogelijkheden voor ondermeer canyoning en speleologie.

Je kunt wandeltochten maken naar gedoofde vulkanen en naar verlaten dorpjes. Er zijn geen zandstranden op het eiland, maar er zijn goede zwemplekken gecreëerd in baaitjes en haventjes. Het eiland heeft leuke dorpen met restaurants en terrasjes.

Lees meer over de wandeltochten en zwemplekken

De lokale bevolking organiseert vaak activiteiten:

  • sopas: lange tafels met soep, vlees en wijn
  • touradas: stieren aan een touw op straat
  • kleurrijke processies
  • muziek (volksmuziek, house, rock)

Vanaf São Jorge kun je ook de eilanden Pico, Faial en Terceira bezoeken. Er bestaan vaste bootverbindingen met deze eilanden.

Omdat de afstanden op het eiland te groot zijn om te lopen, raden wij aan om een auto te huren. Het openbaar vervoer is erg beperkt. Een auto kost ongeveer 40,- euro per dag, exclusief benzine. Wij kunnen eventueel bij een autoverhuurder voor je reserveren.

Op 150 meter van ons huis is een perfect terras, waar je na een verkoelende duik wat kan eten en drinken en van het uitzicht op de eilanden Pico en Faial kan genieten. Soms zie je dolfijnen of een zeeschildpad langs zwemmen.

Ontmoet Azoreaanse kunstenaars op www.discoverazores.eu

Bookings

M D W D V Z Z
Laden...
<< Vorige | Volgende >>
  1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Back To Top